Θέσεις εργασίας στον Δήμο

Η τωρινή κατάσταση στον Δήμο είναι χωρίς υπερβολή δραματική : Εργαζόμενοι πολλών εργασιακών καθεστώτων που δεν επαρκούν για  εύρυθμη και […]

Η τωρινή κατάσταση στον Δήμο είναι χωρίς υπερβολή δραματική : Εργαζόμενοι πολλών εργασιακών καθεστώτων που δεν επαρκούν για  εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του δήμου. Πολλοί/ες εργαζόμενοι/ες βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης χωρίς να ανοίγουν κεντρικά θέσεις για πρόσληψη μονίμων με διαφανείς διαδικασίες. Τα πολλά οργανικά κενά καλύπτονται μέσα από επισφαλής συμβάσεις ορισμένου χρόνου, από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ/ΔΥΠΑ ή και μέσω ενοικιαζόμενων εργαζομένων με εργολαβίες που αναλαμβάνουν ακόμα και πάγιες ανάγκες της πόλης (πχ η συντήρηση των υφιστάμενων χώρων πρασίνου). Η πολυδιάσπαση στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων επιτείνει την κατάσταση και συχνά ενδυναμώνει τη δυνατότητα της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίζει τις/τους εργαζόμενους ως “αφεντικό”.

Απέναντι σε όλα αυτά η δημοτική μας κίνηση αγωνίζεται δίπλα στους εργαζόμενους/ες  για 

  • Κατάργηση  επισφαλών και ελαστικών σχέσεων εργασίας σε κάθε υπηρεσία του Δήμου. 
  • Υπογραφή αξιοπρεπών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και εφαρμογή τους για όλους/ες, ανεξάρτητα από τρόπο πρόσληψης και είδος σύμβασης (COVID-19, κοινωφελή, Δ.Π.Υ., 8μηνα κ.λπ.). Ίση αμοιβή για ίδια εργασία.
  • Καμία απόλυση των συμβασιούχων-μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.οι συμβάσεις εποχικού προσωπικού για κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών και η προώθηση μόνιμων προσλήψεων.
  • Κατάργηση ψευδεπίγραφων συμβάσεων εποχικού προσωπικού για κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών και η προώθηση μόνιμων προσλήψεων.
  • Βελτίωση των συνθηκών εργασίας, η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ειδικά στους άθλιους χώρους καθαριότητας-μηχανολογικού (Ιερά Οδός), τεχνικών συνεργείων (Σαλαμινίας). Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους/ες. Συντήρηση μηχανημάτων και οχημάτων που χρησιμοποιούν ώστε να μη δημιουργούνται οι συνθήκες για ατυχήματα στο χώρο εργασίας.
  • Υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων για ένταξη και άλλων κατηγοριών εργαζομένων στα ΒΑΕ, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος. 
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Σταμάτημα της απαξίωσης των τεχνικών υπηρεσιών, με τις συνεχιζόμενες ελλείψεις επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, μέσων, υλικών και εργαλείων, που οδηγεί σε υποβάθμιση των υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν και στρώνει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση τους. Αντίθετα με προσλήψεις μόνιμου αναγκαίου προσωπικού και ορθολογική κατανομή του υπάρχοντος να ενισχυθούν στοχευμένα οι υπηρεσίες υψηλής κοινωνικής σημασίας (κοινωνικές και τεχνικές υπηρεσίες, καθαριότητα).
  • Έλεγχος των εργασιακών σχέσεων στους τωρινούς προμηθευτές του Δήμου και τους υπεργολάβους κάθε είδους. Κάθε εργαζόμενος σε εταιρεία που έχει αναλάβει εργασίες του Δήμου θα πρέπει να εργάζεται με πλήρη δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.