Στις 8 Οκτωβρίου στηρίζουμε/ψηφίζουμε ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πόλη των κοινωνικών ανισοτήτων, πόλη των τουριστών, πόλη όμως και των κατοίκων, παλιών και καινούργιων, πόλη-επίκεντρο κάθε μικρού και μεγάλου […]

Πόλη των κοινωνικών ανισοτήτων, πόλη των τουριστών, πόλη όμως και των κατοίκων, παλιών και καινούργιων, πόλη-επίκεντρο κάθε μικρού και μεγάλου αγώνα για μια καλύτερη ζωή. H Αθήνα έχει αλλάξει. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, υποφέρει από τις επιπτώσεις της κρίσης, της ανέχειας αλλά και από τις δημοτικές αρχές με τα μεγαλεπήβολα σχέδια αυτοπροβολής. Δημοτικές αρχές χωρίς κοινωνική πολιτική και σχέδιο για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολλών.

Η διοίκηση Μπακογιάννη όχι μόνο δεν ξέφυγε από τον κανόνα αλλά όξυνε την πολιτική υπέρ του κέρδους των λίγων, καθώς προτεραιότητες της ήταν η δημιουργία φαραωνικών έργων μηδενικής κοινωνικής ωφέλειας (βλ. Μεγάλο Περίπατο), η οικονομική κακοδιαχείριση/κατασπατάληση πόρων, η αδιαφορία για τις κοινωνικές ανάγκες που οδήγησε σε διαλυμένα σχολεία και υποδομές που καταρρέουν λόγω μη συντήρησης. Η «άλωση» των λίγων ελεύθερων χώρων της πόλης καταγράφεται επίσης στα ”επιτεύγματα” του απερχόμενου δήμαρχου.

Η πιο μαχητική αντιπολίτευση έγινε κυρίως από τον κόσμο της πόλης μας από δρόμο σε δρόμο σε κάθε γειτονιά ενάντια σε ιδιωτικά συμφέροντα, λαμαρίνες, τσιμέντο και μπουλντόζες. Χάρη σε αυτούς τους αγώνες μπορούμε να δούμε την πόλη μας με άλλα μάτια, να φανταστούμε μια Αθήνα γεμάτη πράσινο με δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες σε κάθε γειτονιά, με φθηνή και προσιτή κατοικία, με σεβασμό και αλληλεγγύη απέναντι στην διαφορετικότητα, με σχέδιο για τις υποδομές, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό.

Σε αυτές τις εκλογές συμμετέχουμε για να εκφράσουμε τους αγώνες της άλλης Αθήνας, για να δείξουμε ότι τα πράγματα μπορούν και πρέπει να πάνε αλλιώς. Η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα είναι μια σημαντική συσπείρωση αγωνιζόμενων ανθρώπων και σχημάτων της πόλης, είναι η φωνή της μαχόμενης κοινωνικής αριστεράς. Με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Παπαδάκη, έναν αγωνιστή δικηγόρο που πρωτοστατεί στους αγώνες υπεράσπισης των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ο οποίος αφιέρωσε χρόνια από τη ζωή του για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης, αναδεικνύοντας τα εγκλήματα της με θύματα και κατοίκους της πόλης μας.

Χρειαζόμαστε ουσιαστική προστασία της κατοικίας τόσο με άμεσα μέτρα (όπως, μεταξύ άλλων, θεσμοθέτηση και εφαρμογή δραστικών περιορισμών στη βραχυχρόνια μίσθωση, αποτροπή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας) όσο και με διάθεση πόρων για άσκηση κοινωνικής στεγαστικής πολιτικής (χρήση του κτιριακού αποθέματος, δημιουργία κοινωνικών δομών στέγης, υλοποίηση προγραμμάτων στέγασης για φοιτητές, χαμηλόμισθους, μετανάστες κοκ).
Όλα αυτά είναι αναγκαία για να μη ζούμε σε μια πόλη-βιτρίνα για τους επισκέπτες της αλλά και πλήρως αφιλόξενη για τους άστεγους, τους φτωχούς, τους διαφορετικούς.

Πάρκα και πλατείες θα είναι πραγματικά ελεύθεροι και αδόμητοι χώροι. Η πόλη μας έχει αρκετό τσιμέντο κι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, στο όνομα δήθεν της προσβασιμότητας τσιμέντωσε με κάθε ευκαιρία πάρκα και πλατείες και αντί να κάνει τον φυσικό χώρο προσβάσιμο, μετέτρεψε τον φυσικό χώρο σε τεχνητό. Εμείς απαιτούμε συντήρηση των ήδη υπαρχόντων χώρων πρασίνου και δημιουργία νέων. Χρειαζόμαστε μία σχεδιασμό και προσλήψεις κατάλληλου προσωπικού για τη λειτουργία μιας αποτελεσματικής υπηρεσίας πρασίνου.

Για να γίνει ο Δήμος ουσιαστικός συμπαραστάτης στις γυναίκες και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην εργασία, το σπίτι, την εκπαίδευση, την υγεία την πολιτική ζωή, αγωνιζόμαστε για προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο που πρέπει να βιώνεται ως ασφαλής και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των έμφυλων υποκειμένων. Χρειαζόμαστε δημοτική μέριμνα για την κοινωνική αναπαραγωγή (βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, δομες φροντίδας για ΑμεΑ, ηλικιωμένους) που δεν είναι ατομική γυναικεία υπόθεση.
Απαιτούμε πολιτική πρόληψης της έμφυλης βίας και παροχή οικονομικής, ψυχολογικής, νομικής, εργασιακής, στεγαστικής στήριξης στις επιζώσες μέσω δημόσιων δωρεάν δομών κατάλληλα στελεχωμένων με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό σε κάθε γειτονιά.

Θα αγωνιστούμε για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες/ους/α. Δεν πάει άλλο η υποβάθμιση των μεταναστών και οι πρακτικές δυσκολίες σε χιλιάδες κατοίκους της πόλης. Απαιτείται απλούστευση κάθε διαδικασίας χορήγησης χαρτιών (νομιμοποίηση, παροχής ασύλου, δικαίωμα μετακίνησης, δικαίωμα ψήφου σε μετανάστες και πρόσφυγες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πολιτογράφηση για τους μακροχρόνια διαμένοντες, ιθαγένειας σε παιδιά που γεννιούνται στη χώρα) ώστε να καταργηθεί το εγκληματικό καθεστώς των αόρατων για το κράτος και το δήμο συνανθρώπων μας θυμάτων της πιο άγριας εκμετάλλευσης.
Σε επίπεδο δήμου θα αγωνιστούμε για πραγματικά μέτρα για την ένταξη των μεταναστ(ρι)ών και προσφύγ(ισσ)ων με εστίαση στην εκπαίδευση, τη δουλειά, την υγειονομική περίθαλψη και στην αξιοπρεπή στέγη για όλες/ους. Απαιτούνται αλλαγές στη λειτουργία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ), προκειμένου να είναι πιο ανοιχτό και συμμετοχικό στις μεταναστευτικές κοινότητες. Τέλος, ο Δήμος θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες αντιφασιστικού/αντιρατσιστικού χαρακτήρα ώστε να μην αποτελέσει ξανά η πόλη ορμητήριο φασιστών τραμπούκων.

Εμείς -αντίθετα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων- θέλουμε πραγματική τοπική αυτοδιοίκηση: κοινωνικό έλεγχο του δημοτικού προϋπολογισμού, διάθεση δημόσιων ανοικτών δεδομένων, διαφάνεια των αποφάσεων του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων, ανοιχτές συνεδριάσεις με δικαίωμα συμμετοχής όλων των τοπικών φορέων/συλλόγων, συμπερίληψη στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου κάθε αιτήματος που υπογράφεται από έναν ορισμένο αριθμό κατοίκων ή το ζητάει μια δημοτική κοινότητα, συνδιαμόρφωση προτάσεων και δράσεων με τους εργαζόμενους στο δήμο.
Σε καλούμε να είσαι κι εσύ σύμμαχος σε αυτό τον αγώνα που περνάει και από τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και θα συνεχιστεί πολύ πέρα από την κάλπη, για να ανατρέψουμε την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού του Μπακογιάννη, να μπει ανάχωμα στην λεηλασία των ζωών μας, να εκφραστούν αγωνιστικά οι διεκδικήσεις των κατοίκων της Αθήνας, και να έχουμε μικρές και μεγαλύτερες
νίκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.