Οι υποψήφιες/οι

Σε αυτή την ενότητα σας παρουσιάζουμε τα βιογραφικά των υποψηφίων της Ανυπότακτης Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για […]

Σε αυτή την ενότητα σας παρουσιάζουμε τα βιογραφικά των υποψηφίων της Ανυπότακτης Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα και τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Παπαδάκη. Η αγωνιστική παρουσία τους σε μικρούς και μεγάλους αγώνες, τα βιώματά τους στις γειτονιές της πόλης, οι αγωνίες τους για τη ζωή στην Αθήνα, αποδεικνύουν ότι δεν ερχόμαστε “έξω” από την πόλη για να εκπροσωπήσουμε τους κατοίκους της. Είμαστε κομμάτι τους, και θέλουμε να αγωνιστούμε μαζί τους, για να μπει η πόλη και οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους.

Οι υποψήφιες/οι δημοτικοί μας σύμβουλοι

Κλείτσα Όλγα (μέλος συλλογικής εκπροσώπησης)

Γεννήθηκε το 1984 στη Λαμπρινή όπου και ζει μόνιμα μέχρι σήμερα. Σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο ΕΜΠ και εργάζεται ως αναλύτρια πληροφοριακών συστημάτων. Ήταν ενεργή στα κινήματα από τα μαθητικά και φοιτητικά της χρόνια (Νόμος Αρσένη, Άρθρο 16, Νόμος Πλαίσιο κλπ) καθώς και στη συνέχεια στα τοπικά κινήματα (Λαϊκή Συνέλευση, πάρκο Δρακόπουλου κλπ). Συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2014 με την Ανοιχτή Πόλη, εξέτισε τη θητεία της ως Ανεξάρτητη Κοινοτική Σύμβουλος από το 2015 έως το 2019 κατά την οποία αγωνίστηκε για το ΒΙΟΠΑ Προμπονά, τη διάσωση του Ποδονίφτη καθώς και του πάρκου Δρακόπουλου κ.α. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ανυπότακτης Αθήνας και ενεργό μέλος της Ανοιχτής Συνέλευσης Υπεράσπισης του Πάρκου Δρακόπουλου.


Κατερίνη Τόνια (μέλος συλλογικής εκπροσώπησης)

Αρχιτέκτων μηχανικός, εκλεγμένη με τη Συσπείρωση Αριστερών Αρχιτεκτόνων στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (πρόεδρος την περίοδο 2015-2018) και μέλος της Επιστημονικής επιτροπής αρχιτεκτόνων ΤΕΕ. Ιδρυτικό  μέλος της Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, 4 δεκαετίες ενεργή στα κινήματα πόλης και πρώην συντονίστρια στο «Ευρωπαϊκό δίκτυο δράσης για την στέγη και την πόλη».  Έχει δουλέψει και μελετήσει συστηματικά  τα ζητήματα στέγης, τους κοινωνικούς μετασχηματισμούς στην πόλη και τις πρακτικές του συμμετοχικού σχεδιασμού, δουλειά που αποτυπώνεται σε άρθρα και συμμετοχή σε συλλογικές εκδόσεις, ελληνικές και διεθνείς.


Θανοπούλου Κατερίνα (μέλος συλλογικής εκπροσώπησης)

Είναι μαθηματικός ειδικής αγωγής. Πολιτικοποιημένη στην Αριστερά από το 1982. Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έως το 2015. Μέλος του Π.Σ. της ΛΑΕ έως το 2019. Σήμερα μέλος του Π.Σ. της Πρωτοβουλίας για μία Μεταβατική Κομμουνιστική Οργάνωση (Κ-σχέδιο- ΑΡΑΝ- ανένταχτοι). Συνδικαλιστικό στέλεχος στους εκπαιδευτικούς (ΔΣ Αττικής ΟΑΕΔ & ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών & Ωρομισθίων ΟΑΕΔ, 1998-2006, ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αθήνας, 2010-2012). Δραστηριοποιήθηκε στην Αυτοδιοίκηση, διατελώντας Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αττικής ( 2014 – 2016) και ως ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος, 2016-2019. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές. Συμμετέχει ενεργά σε κινήματα πολιτισμού, αναπηρίας, ψυχικής υγείας, τοξικοεξαρτήσεων, περιβάλλοντος, δημόσιων χώρων κ.ά


Αγγελής Αλέξανδρος – Ρωμανός

Γεννήθηκε 3/12/1992 στην Αθήνα.
Τελείωσε Οικονομικά στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Παντείου. Εργάζεται ως εργάτης
αποθήκης σε ναυτιλιακά. Υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία ως έφεδρος Λοχίας
Τεθωρακισμένων 2020.
Συμμετείχε στο Αντί της Σιωπής. Είναι μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης Γκύζη.
Υπήρξε εθελοντής ηχολήπτης ΕΡΤOpen 2016-2017, συνιδρυτής και ραδιοφωνικός παραγωγός στο αυτοοργανωμένο 2510Radio. Είναι υπόδικος για την δράση στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών. Ήταν μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΛΑΕ 2019-2023.


Αδαμίδης Γιώργος

Είναι συμβολαιογράφος Αθηνών-Υποθηκοφύλακας.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από πρόσφυγες γονείς.
Σπούδασε στο Πάντειο και στη Νομική του Α.Π.Θ.
Μέλος της Νεολαίας της ΕΔΑ και της Δ.Ν. Λαμπράκη, του παράνομου Κ.Σ. της ΚΝΕ από την ίδρυση της (1968). Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος (1998) με τον αείμνηστο Λέοντα Αυδή και με το Σπύρο Χαλβατζή (2002).
Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.
Συγγραφέας 15 βιβλίων/μελετών.


Αλεξάτος Γιώργος

Καταγόμενος από τη Κεφαλονιά, γεννήθηκε στον Αστακό Ακαρνανίας το 1956 και από μικρός ζει στην Αθήνα. Έχει τελειώσει 7τάξιο νυχτερινό γυμνάσιο, εργαζόμενος ως οικοδόμος, και εντάχθηκε στο αντιδικτατορικό κίνημα από τα εφηβικά του χρόνια. Υπήρξε μέλος του Κ.Σ. της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και επί δεκαετίες δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Ως συγγραφέας ασχολείται κυρίως με τη κοινωνική ιστορία της εργατικής τάξης και της Αριστεράς, και με τη λογοτεχνία.


Βαλωμένου Γεωργία

Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός (ΕΜΠ 1994) με μεταπτυχιακές σπουδές στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτιρίων (ΕΑΠ 2008). Εργάστηκε από το 1994 μέχρι το 2006 σε πλήθος αρχιτεκτονικών μελετών δημόσιων και ιδιωτικών έργων. Το 2006 διορίστηκε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπου και εργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει τρία παιδιά.
Ασχολείται με τα κοινά μέσα από διάφορες συλλογικότητες (Μέλος της Αναμέτρησης, της παράταξης «Αντίσταση Γ’ΕΛΜΕ», της παράταξης του ΤΕΕ «ΑΡΑΓΕΣ», της ΣΑΑ του ΣΑΔΑΣ, της ένωσης εκπαιδευτικών ΕΕΠΑΤΜ)
Αρθρογραφεί περιστασιακά σε εφημερίδες, περιοδικά και sites.


Βατικιώτης Λεωνίδας

Είναι απόφοιτος Στατιστικής Πανεπιστημίου Πειραιά, διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως οικονομολόγος ερευνητής. Έχει διδάξει θέματα Πολιτικής Οικονομίας και Δημοσιογραφίας σε ΑΕΙ της Ελλάδας και της Κύπρου (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, κ.α.). Από το 1992 εργάζεται στην δημοσιογραφία με ειδικότητα σε θέματα οικονομίας και διεθνών κι έχει πραγματοποιήσει την επιστημονική επιμέλεια και δημοσιογραφική έρευνα σε δέκα βραβευμένα ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου. Συμβολές του έχουν δημοσιευθεί σε περισσότερους από 25 συλλογικούς τόμους σε Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία και Ισημερινό.


Γιαννόπουλος Γιάννος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986, ζει και εργάζεται στο κέντρο της τα τελευταία 10 χρόνια. Έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός στο ΕΜΠ και υπολογιστική μηχανική στο Μόναχο, και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος στον τομέα των τεχνικών λογισμικών. Ως φοιτητής συμμετείχε στις διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος, και από την ίδια περίοδο είναι οργανωμένος στην Αριστερά. Έχει ενεργό συμμετοχή στο συνδικαλισμό του ιδιωτικού τομέα, έχοντας παράλληλα θητεύσει στα όργανα του ΤΕΕ. Το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείται στη γειτονιά του μέσα από την πρωτοβουλία «Εμείς στο Πεδίο του Άρεως».


Δεμέστιχας Γρηγόρης

Γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους και δραστηριοποιήθηκε στην αριστερά από τα νεανικά του χρόνια. Συμμετείχε ενεργά σε φοιτητικούς αγώνες, αντιρατσιστικές και εκδοτικές πρωτοβουλίες. Αρχικά οργανώθηκε στην ΟΣΕ και εν συνεχεία αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς, οργάνωση στην οποία συμμετέχει έως σήμερα. Παράλληλα συμμετείχε στον ΣΥΡΙΖΑ από όπου και αποχώρησε το 2015. Σήμερα εργάζεται ως συμβασιούχος στον Δήμο Νέα Ιωνίας και είναι διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Εργατική Αριστερά.


Δωρή Κατερίνα

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Γονείς της ήταν η Ελένη και ο Μιχάλης Δωρής. Είναι Αρχιτέκτονας Εσωτερικών Χώρων. Το 2010 εκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό “Δικαίωμα στην Πόλη”. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Σχεδίου Πόλεως, Πρόεδρος του “Αθήνα 9,84”, μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Ήταν υποψήφια με την “Ανοιχτή Πόλη” το 2014 και εκπρόσωπός της στο ΔΣ της ΔΑΕΜ. Το 2019 ήταν υποψήφια με το “Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα”. Είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Δεληπέτρο.


Ζαρκαδούλας Άκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990 και διαμένει στους Αμπελόκηπους από το 1995. Αποφοίτησε από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, λαμβάνοντας και μεταπτυχιακό δίπλωμα στη διαχείριση υδατικών πόρων και από το 2016 εργάζεται σε τεχνικό γραφείο υδραυλικών μελετών. Συμμετέχει στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και είναι εκλεγμένος στην Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με την παράταξη του ΑΡΑΓΕΣ. Δραστηριοποιείται ενεργά σε ζητήματα περιβάλλοντος, δημόσιων αγαθών και ελεύθερων χώρων.


Καψάλης Απόστολος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Είναι νομικός-εργατολόγος, επί εικοσαετία επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Πρόσφατα εξελέγη στη θέση του επίκουρου καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει εργασιακές σχέσεις και μεταναστευτική πολιτική. Συμμετέχει από τα μαθητικά του χρόνια στο ανταγωνιστικό κίνημα, έχει εκλεγεί στις διοικήσεις διαφόρων συνδικάτων, σωματείων και άλλων συλλογικοτήτων, ενώ υπηρέτησε ως ειδικός Γραμματέας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (2015).


Κοττίκα (Βενέτη) Βανέσα

Είναι τρανς γυναίκα και επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως αρθρογράφος και αισθητικός άκρων. Ζει στο κέντρο της Αθήνας τα τελευταία εφτά χρόνια και συγκεκριμένα τα τελευταία πέντε στην Κυψέλη. Είναι φεμινίστρια, μέλος της Συνέλευσης 8 Μάρτη και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μέσα από την ακτιβιστική της δράση έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια σημαντική νομολογία σχετικά με την τρανς γονεϊκότητα. Από μικρή ηλικία συντάσσεται με την αριστερά και αγωνίζεται για τις αρχές και τις αξίες της.


Κούρτοβικ Ιωάννα

Μέλος της Αναμέτρησης και του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Δικηγόρος


Κουτσούκος Κωστής

Γεννήθηκε στην Ιτέα Φωκίδας το 1990 και διαμένει μόνιμα στο Δήμο Αθηναίων.
Αποφοίτησε το 2014 από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της συνδικαλιστικής πρωτοβουλίας Radical-IT Αγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορική και μέλος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), έχοντας εκλεγεί αντιπρόσωπος του σωματείου στην Ομοσπονδία της ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Ανυπότακτης Αθήνας και ραδιοφωνικός παραγωγός στο αυτοοργανωμένο 2510Radio.


Λαυτσής-Σκρέτας Πάρις

Είναι προγραμματιστής. Συμμετείχε ενεργά στο μαθητικό κίνημα τον Δεκέμβρη του ’08, και αργότερα στο φοιτητικό κίνημα ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου το 2011, ενώ υπήρξε για συναπτά έτη εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Ήταν παρών σε όλες τις μεγάλες λαϊκές αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις, ενώ έδωσε την μάχη του αντιφασισμού στις γειτονιές της Αθήνας τα χρόνια της ανόδου της ΧΑ. Σήμερα κατοικεί στο Γκύζη και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Συμμετέχει στην αγωνιστική πρωτοβουλία Radical I.T. και έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ.


Λεβισιάνος-Λαμπρόπουλος Γιάννος

Γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις (Birkbeck) και στην Πολεοδομία-Χωροταξία (ΕΜΠ). Οργανωμένος στην Αριστερά από τα μαθητικά του χρόνια, συνεχίζει να δραστηριοποιείται ενεργά στα κοινωνικά κινήματα. Είναι μέλος της φεμινιστικής ομάδας Κιουρί@ και ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, εμπλεκόμενος ενεργά με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.


Λυκούδης Αλέξης

Είναι κάτοικος Εξαρχείων και του ευρύτερου κέντρου με συμμετοχή στο συνδικαλιστικό κίνημα από φοιτητής και στην συνέχεια στον χώρο του επισιτισμού και των τραπεζών προσπαθεί να συμμετάσχει στους αγώνες για τους ελεύθερους χώρους του κέντρου.


Μαντζούκας Δημήτρης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονιά του Νέου Κόσμου, στην οποία ζει μέχρι σήμερα. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα και έκτοτε παραμένει πολιτικά και κινηματικά ενεργός. Είναι μάχιμος δικηγόρος, και αποτελεί μέλος της Ομάδας Νομικής Βοήθειας και του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων.


Μιχαλοπούλου Μπούλικα

Γεννήθηκε στα προσφυγικά των Πετραλώνων, σταθερός θεατής της σταδιακής μετατροπής τους από γειτονιά της ανθρώπινης επαφής και ηρεμίας, σε φιλέτο για τους λάτρεις της άνευ όρων και κριτηρίων “ανάπτυξης”.
Σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο της Σόφιας, στη Βουλγαρία, επί “υπαρκτού σοσιαλισμού” και ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία από τον ΔΙΑΥΛΟ 10. Ακολούθησαν 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM, PLANET, ALPHA RADIO, 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ. Τελευταίος σταθμός το RADIOMERA.GR. Σταθερά ραδιοφωνικά με μικρά τηλεοπτικά διαλείμματα στο STAR και τη ΝΕΤ. Το καλύτερο “μεταπτυχιακό” η συνδικαλιστική εκπροσώπηση στον PLANET και τον 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.


Παναγοπούλου Γιώτα

Γεννήθηκε στη Μεσσηνία το 1971. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων (ΦΠΨ, 1994). Το 2007 τελείωσε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Σπουδές στην Εκπαίδευση”. Από το 1995 έως και σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.. Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια (1995-2011) σε φροντιστήρια Μ.Ε. ενώ από το 2006 έως και σήμερα διδάσκει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (μετανάστες-ριες, πρόσφυγες-ισσες, Ρομά) . Από το 2008 έως και σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο Μεταβατικό Σχολείο του Δικτύου Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ, επανασυνδέοντας πρώην χρήστες και χρήστριες με την εκπαίδευση. Παράλληλα εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενη φιλόλογος στο Πρόγραμμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την ενίσχυση της φοίτησης και τη διακοπή της σχολικής διαρροής σε Ρομά, παιδιά και εφήβους. Ήταν μέλος του ΣΕΦΚ, είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ ενώ από 2019 έως το 2021 διετέλεσε μέλος του ΔΣ του σωματείου. Είναι ενεργό μέλος της Φεμινιστικής Οργάνωσης: Συνέλευση 8 Μάρτη.


Παπαγεωργίου Ράνια

Γεννήθηκε στα Εξάρχεια, έζησε πρώτα παιδικά χρόνια Εξάρχεια και Παγκράτι. Σπούδασε Φυσική στο ΕΚΠΑ και Κοινωνιολογία στο Πάντειο. Ως απόφοιτη της ΕΣΔΔ εργάζεται στη ΓΓ Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος. Συμμετέχει ενεργά από τα φοιτητικά χρόνια με συνδικαλισμό και στη συνέχεια δραστηριοποιείται στο γονεϊκό κίνημα και το φεμινιστικό. Συνεχίζει τη συλλογική δράση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έμφυλα ζητήματα, τα σχολεία, το περιβάλλον, το σωματείο τη ζωή στη δουλειά και τη γειτονιά.


Πρέπη Άλκηστις

Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και είναι αρχιτέκτονας πολεοδόμος. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της στο Παρίσι και συνέχισε στο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τομέα Πολεοδομίας-Χωροταξίας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ. Στην ίδια σχολή κατέθεσε πρόσφατα τη διδακτορική της διατριβή, στην οποία ασχολείται κριτικά με την έννοια της ανθεκτικότητας και το πώς αυτή μετατρέπεται σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές για τις πόλεις.


Σακαλή Όλγα

Εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού ως αρχαιολόγος-μουσειολόγος με ειδίκευση στον τομέα της μουσειακής εκπαίδευσης. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) και αιρετό μέλος σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα. Δραστηριοποιείται σε θέματα που αφορούν την προστασία και ανάδειξη των μνημείων απέναντι στις πολιτικές απαξίωσης και εκποίησής τους καθώς και την ισότιμη και συμπεριληπτική πρόσβαση στα πολιτιστικά αγαθά. Είναι μέλος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης στο Υπουργείο Πολιτισμού.


Σιατερλή Βέρα

Σπούδασε κεραμική και ζωγραφική στη Σχολής Καλών Τεχνών Ρώμης.
Από το 1982 μέχρι σήμερα διδάσκει κεραμική σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς
Έλαβε μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, εικαστικά δρώμενα και διεθνή συμπόσια.
Είναι μέλος στο ΕΕΤΕ Τμήμα Ζωγραφικής και στο Δ.Σ. του φεμινιστικού Σωματείου ΤΟ ΜΩΒ.
Αρθρογραφεί για την κεραμική στο περιοδικό ΚΕΡΑΜΕΙΚΗ ΤΕΧΝΗ και αλλού καθώς και για φεμινιστικά θέματα στην ηλεκτρονική εφημερίδα to mov.gr.


Σκαμνάκης Θανάσης

Γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε στη Νομική Αθήνας. Έγινε μέλος της ΚΝΕ το 1970 και του ΚΚΕ το 1973. Ήταν μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μέχρι το 1989 και συμμετείχε στη συγκρότηση του ΝΑΡ την επόμενη χρονιά. Συμμετείχε στη συγκρότηση της Πολιτικής Κίνησης για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο.


Σταθά Γιώτα

Είναι μέλος ΔΣ του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ, Ενέργειας και Δικτύων από το 2013. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων και συλλόγων γονέων. Η πολιτική και συνδικαλιστική της δράση ξεκίνησε στο χώρο του Πολυτεχνείου και της πόλης της Πάτρας με το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα του ’90-’91. Συνεχίστηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο αντιπαγκοσμιοποιητικό, στις πρωτοβουλίες για την απρόσκοπτη, καθολική και ασφαλή πρόσβαση στα βασικά κοινά αγαθά ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης.


Σωτηροπούλου Μάνια

Γεννήθηκε το 1992 στη Σαλονίκη και μεγάλωσε στην Κυψέλη, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Είναι Υπ. Δρ. Πολιτικής Επιστήμης, συνδικαλίστρια στην έρευνα και μέλος του ΠΣ της Αναμέτρησης. Οργανώθηκε από τα μαθητικά της χρόνια στο ΔΑΜΑΣ και στη νεολαία ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ήταν συνδικαλίστρια της ΑΡΕΝ Πολιτικού. Συμμετέχει στα κινήματα από το Δεκέμβρη του 2008 μέχρι σήμερα, ενεπλάκη στο “Μυρμήγκι” στα πρώτα χρόνια δημιουργίας του και είναι στην Φεμινιστική/ΛΟΑΤΚΙ ομάδα “Κιουρί@”.


Τεντόμας Λάζαρος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Leeds στον τομέα των Σπουδών Αναπηρίας και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Δίδαξε για είκοσι χρόνια στην ειδική και στη γενική εκπαίδευση. Από τον Σεπτέμβριο του 2023 διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Ειδική Αγωγή του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία. Έχουν εκδοθεί δυο μονογραφίες του και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι στον τομέα της αναπηρίας και της ειδικής εκπαίδευσης.


Τσικαλουδάκη Χρύσα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Από το 2015 ζει στα Εξάρχεια. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Αθήνας, στην οποία σήμερα πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές. Παράλληλα εργάζεται ως ασκούμενη δικηγόρος.
Ως φοιτήτρια συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα.
Είναι μέλος της φεμινιστικής συλλογικότητας “Συνέλευση 8 Μάρτη” από την ίδρυσή της.
Συνδικαλιστικά ενεργή ως μέλος του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων, στο οποίο παρεμβαίνει από τις γραμμές του σχήματος της Αντίρρησης.


Τύμπας Τέλης

Είναι καθηγητής στο Τμήμα ΙΦΕ του ΕΚΠΑ, συμμετέχει από τη δεκαετία του 1980 σε πολιτικά κόμματα, κινηματικές συλλογικότητες και δημοτικές κινήσεις που αναφέρονται στην πολιτική οικολογία και την ανανεωτική αριστερά, την κατάργηση των εργασιακών, έμφυλων και φυλετικών ανισοτήτων, τα δικαιώματα των πεζών και των ατόμων με αναπηρία. Ως επιστημονικός υπεύθυνος διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων, υποστηρίζει την έρευνα στη σχέση της τεχνολογίας με ‘υπαρξιακές απειλές (τεχνητή νοημοσύνη, κλιματική αλλαγή, γενετική μηχανική).


Φελέκης Γιάννης

Γεννήθηκε στην Άρτα το 1943. Από το 1958 στην Αθήνα αναπτύσσει συνδικαλιστική δράση σε διάφορους κλάδους.
Το 1963 εντάσσεται στο ελληνικό τμήμα της 4ης Διεθνούς, όπου συμμετέχει ως σήμερα.
Τον Μάιο του 1969 συνελήφθη για αντιδικτατορική δράση και καταδικάστηκε από το στρατοδικείο σε οκτάχρονη κάθειρξη και το 1973 συμμετέχει ενεργά στην κατάληψη του Πολυτεχνείου, ενώ λίγο αργότερα εξορίζεται στη Γυάρο.
Από το 1978, συμμετέχει σε εγχειρήματα ανασυγκρότησης της ριζοσπαστικής Αριστεράς αρχικά με τις εργατικές συσπειρώσεις, το ‘86 με την ίδρυση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, και πολιτικά το ‘89 με την ΕΑΣ, πιο πρόσφατα με ένταξη στην Αναμέτρηση.
Σε όλη του τη διαδρομή, αγωνίζεται για την υπεράσπιση των εργασιακών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και είναι ενεργά αλληλέγγυος σε μετανάστες και
πολιτικούς πρόσφυγες.


Φύτρος Πέτρος

Είναι Φιλόλογος και εργάζεται από το 2014 στο 12ο ΓΕΛ Αθηνών. Δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αυτή την περίοδο είναι μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Είναι επίσης ενεργό μέλος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου (με έδρα πλέον τα Πετράλωνα) στο Δ.Σ του οποίου υπήρξε και μέλος. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ιστορία και πρόσφατα εκδόθηκε το βιβλίο του με θέμα τη δράση της πρώτης κατοχικής κυβέρνησης.


Χαιρόπουλος Κωνσταντίνος

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά, ζει στην πλατεία Αμερικής και εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας. Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετέχει στους μεγάλους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.
Έχει δουλέψει στον κλάδο του τουρισμού για χρόνια και είναι μέλος του συνδικάτου επισιτισμού τουρισμού Αθήνας. Δραστηριοποιείται στο Δίκτυο Νέων Εργαζόμενων και είναι μέλος της Παρέμβασης.


Χαλιορή Ιουλία

Είναι γιατρός αιματολόγος στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», με εκπαίδευση σε νοσοκομεία της Ελλάδας και των ΗΠΑ, έχει υπηρετήσει ως διευθύντρια σε μονάδες κλινικής και εργαστηριακής αιματολογίας και αιμοδοσίας στην Αθήνα και την επαρχία. Υποψήφια με ψηφοδέλτια αυτοδιοικητικών παρατάξεων σε πόλεις στις οποίες είχε εργαστεί (‘Λιμάνι της Αγωνίας’ Πειραιά, Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς, ‘Χιακή Συμπολιτεία’).


Οι υποψήφιες\οι κοινοτικοί μας σύμβουλοι

Στο 1ο δημοτικό διαμέρισμα

Βλάση Αναστασία

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985, αλλά ζει και εργάζεται στην Αθήνα τα τελευταία 13 χρόνια. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Ξάνθη, ενώ ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με αντικείμενο την Πολεοδομία – Χωροταξία, όπου ασχολήθηκε με ζητήματα που αφορούν το δημόσιο χώρο και την πόλη. Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος στο κέντρο της Αθήνας. Ως εργαζόμενη συμμετέχει στις διαδικασίες και δράσεις του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ), όπως και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΣΑΔΑΣ), στα όργανα του οποίου έχει θητεύσει. Ακόμα δραστηριοποιείται στο φεμινιστικό κίνημα μέσα από τη συμμετοχή της στη Συνέλευση 8 Μάρτη, ενώ είναι μέλος της ομάδας του ανεξάρτητου εκδοτικού εγχειρήματος Εκτός Γραμμής. Το τελευταίο διάστημα συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Εμείς στο Πεδίο του Άρεως», η οποία παρεμβαίνει κινηματικά στην ευρύτερη γειτονία.


Βωβού Διονυσία (Σίσσυ)

Εργάστηκε στο χώρο των γραφικών τεχνών από την κλασική τυπογραφία έως το κομπιούτερ. Συμμετείχε σε αριστερές επαναστατικές οργανώσεις από νεαρή ηλικία, στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο αντιεθνικιστικό, διεθνιστικό και αντιπολεμικό, στο αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση με το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό κοινωνικό Φόρουμ. Υπήρξε Μέλος της ΑΚΟΑ και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ (2013-2015). Αρθρογραφεί συστηματικά, συμμετέχει στο φεμινιστικό κίνημα, είναι ιδρυτικό μέλος της φεμινιστικής ιστοσελίδας ΤΟ ΜΩΒ από την έναρξή της, το 2014. Συμμετείχε επίσης στην δημοτική παράταξη “Η Άλλη Αθήνα”


Κοτζαμάν Αχμέτ-Τζεμίλ

Είναι πολιτικός πρόσφυγας από Τουρκία. Ήρθε στην Ελλάδα το 1983 ως πολιτικός πρόσφυγας, εντάχθηκε στην επαναστατική αριστερά, δούλεψε ως μάγειρας και συμμετείχε ως ενεργό μέλος στο σωματείο επισιτισμού.


Κριτσοτάκης Ανδρέας

Συνταξιούχος


Μπέκος – Ρόκος Σωκράτης

Εδώ και 16 χρόνια ζει, σπουδάζει και εργάζεται στα Εξάρχεια, στο 1ο Δ.Δ. του Δήμου Αθηνών. Είναι απόφοιτος της σχολής πολιτικών μηχανικών του ΕΜΠ και εργάζεται ως μελετητής με εξειδίκευση στην αστική κινητικότητα. Δραστηριοποιείται στους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς των μηχανικών και στα κινήματα πόλης για μια Αθήνα των ανθρώπων της.


Πρασανάκη Μαρία

Οικονομολόγος – Καθηγήτρια


Ράπτης Ιωάννης-Παναγιώτης (Πάνος)

Είναι δραστήριος στα κινήματα εδώ και 3 δεκαετίες, από μαθητής και φοιτητής ακόμα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται εντατικά με τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, τόσο κινηματικά όσο και επιστημονικά. Ζει στη Νεάπολη Εξαρχείων τα τελευταία 17 χρόνια και στηρίζει τοπικές δράσεις και κινήματα πρασίνου και ελεύθερων χώρων.


Στο 2ο δημοτικό διαμέρισμα

Βέργος Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Ζει και εργάζεται ως αρχιτέκτονας στο Παγκράτι τα τελευταία πέντε χρόνια. Αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές Πολεοδομίας – Χωροταξίας στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ με ερευνητική ενασχόληση σε ζητήματα που αφορούν το δημόσιο χώρο της πόλης και τη στεγαστική επισφάλεια. Ενεργός στα κινήματα πόλης.


Λίτος Βασίλειος

Είναι φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων


Μπρούζος Ιωάννης

Είναι εκπαιδευτικός στην δημόσια εκπαίδευση, αγαπά πολύ την δουλειά του και τα παιδιά. Είναι ενεργός συνδικαλιστικά ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός. Συμμετέχει επίσης ενεργά στην Ανοιχτή Ορχήστρα, μια μεγάλη πολιτιστική συλλογικότητα που παρεμβαίνει στην πόλη μας. Στο Παγκράτι που μένει με την οικογένειά του θεωρεί μείζονα προβλήματα την τουριστικοποίηση, την εκτόξευση των ενοικίων, την προσβασιμότητα για ανάπηρα άτομα και παιδιά στα πεζοδρομία και στους δημόσιους χώρους.


Ντουράκη Στέλλα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νέο Κόσμο, όπου μένει μέχρι σήμερα. Απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών (2016) και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (2019), εργάζεται σήμερα στο Υπουργείο Πολιτισμού, στη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Δραστηριοποιήθηκε στα κινήματα τόσο μέσω του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής όσο και του ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστ(ρι)ών ΕΣΔΔΑ, ενώ συμμετέχει στην Ανυπότακτη Αθήνα από το 2017.


Σουμίλα Σοφία

Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Παγκράτι. Φοίτησε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και στο 7ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών. Πρόσφατα αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και στόχος της είναι να ειδικευτεί στην Μουσειολογία και να εργαστεί στον τομέα του πολιτισμού. Στην σχολή υπήρξε ενεργή στον φοιτητικό σύλλογο μέσα από την συνδικαλιστική της δράση. Ελπίζει με την υποψηφιότητα της να προσφέρει κι εκείνη στην κοινότητα της, στις γειτονιές που μεγάλωσε και στους ανθρώπους της.


Στούμπου Ευαγγελία (Εύη)

Έχει σπουδάσει Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο, με μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων και στην πολιτιστική διαχείριση. Έχει πολυετή πείρα σε θέσεις μάρκετινγκ και επικοινωνίας σε διάφορες εταιρείες. Είναι μέλος της Αναμέτρησης από το 2022.


Στο 3ο δημοτικό διαμέρισμα

Βελεγράκης Γιώργος

Είναι διδάκτορας Πολιτικής Οικολογίας και Γεωγραφίας. Εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής και διδάσκων σε διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. Έχει συγγραφικό και ερευνητικό έργο για θέματα σχετικά με τις περιβαλλοντικές συγκρούσεις και τα κοινωνικά κινήματα, την κλιματική αλλαγή και τον εξορυκτισμό ως μοντέλο ανάπτυξης. Είναι ενεργός σε δικτυώσεις και κινήματα σχετικά με το περιβάλλον και τα αντίστοιχα κινήματα στην Ελλάδα και διεθνώς.


Βωβός-Τουμπάνης Παναγιώτης

Είναι κάτοικος Θησείου. Έχει σπουδάσει γραφιστική στο ΤΕΙ Αθήνας. Συμμετέχει εδώ και χρόνια σε κινήματα πόλης, περιβαλλοντικά κινήματα, τοπικές δράσεις γειτονιάς, στο αντιρατσιστικό κίνημα και σε δράσεις για τα κοινωνικά δικαιώματα.


Ζαρκάδη Δάφνη

Εργάζεται στον χώρο του Πολιτισμού, σε θέματα επικοινωνίας και οργάνωσης παραγωγής. Το 2021 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Art Management & Cultural Policy, University College Dublin. Στη συνέχεια εργάστηκε στο Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου του Δουβλίνου καθώς και ως Υπεύθυνη Μάρκετινγκ σε θεατρικές παραγωγές. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατά τη διάρκεια των σπουδών της υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού συλλόγου. Ζει στα Πετράλωνα, όπου μεγάλωσε.


Κατσιβέλης Παύλος

Γεννήθηκε το 1983 στη Χαλκίδα. Απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος της ίδιας σχολής. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως μηχανικός εργαστηρίων και μηχανικός ποιότητας.
Είχε ενεργό φοιτητική συνδικαλιστική δράση, συμμετείχε στο κίνημα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16.
Είναι ενεργό μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.
Έχει σπουδές στην μουσική με κέντρο τη σύνθεση. Έχει υπογράψει τη μουσική πάνω από 30 παραστάσεων θεάτρου, μουσικής και χορού.
Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.


Ξαγοράρης Χρήστος

Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στα Πετράλωνα, όπου πήγαινε σχολείο όλα του τα μαθητικά χρόνια (62ο Γυμνάσιο και 9ο Λύκειο Αθηνών). Σπούδασε στη Νομική Αθήνας από όπου αποφοίτησε το 2016 και έπειτα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Εμπορικό Δίκαιο. Έκτοτε εργάζεται ως δικηγόρος στην Αθήνα. Είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών και Ασκούμενων Δικηγόρων Αττικής από το 2022.


Παπασταμόπουλος Βασίλειος

Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ, ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική από το 2009.


Στο 4ο δημοτικό διαμέρισμα

Κιτσάκη Αγγελική

Είναι διευθύντρια Ιατρικών Δραστηριοτήτων στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στα Εξάρχεια. Σπούδασε Μαιευτική στο ΑΤΕΙ Αθήνας και εργάστηκε σε νοσοκομεία καθώς και σε γυναικολογικό ιατρείο. Στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα άρχισε να εργάζεται το 2017. Σήμερα, παράλληλα με την εργασία της, παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Πολιτική Ιστορία Θεωρία και Πράξη. Έχει δύο παιδιά.
Μεγάλωσε και μένει στον Κολωνό, την απασχολεί ενεργά η κατάσταση στην πόλη και τα ζητήματα στη γειτονιά, όπως η ασφυξία που προκαλεί το δομημένο περιβάλλον στον Κολωνό και ειδικά στους νέους γονείς, καθώς και το σχεδιαζόμενο τσιμέντωμα της Ακαδημίας Πλάτωνος.


Κωνσταντοπούλου Ελευθερία

Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1988. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, υποκριτική στη Δραματική Σχολή Δήλος και είναι τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Παγκόσμιο και Ελληνικό Θέατρο» του ΕΚΠΑ. Εργάζεται ως ηθοποιός και εμψυχώτρια θεάτρου σε ομάδες εφήβων και ατόμων με αναπηρία. Είναι ενεργό μέλος του σωματείου των ηθοποιών και μέλος του εργατικού σχήματος «Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών» που παρεμβαίνει στο Δ.Σ του Σ.Ε.Η. Εμπλέκεται στις κινηματικές διαδικασίες από τα φοιτητικά της χρόνια, ενώ πρόσφατα υπήρξε μέλος της Κατάληψης του θεάτρου ΡΕΞ.


Παπαθανασίου Λάμπρος

Κατάγεται από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας και τα τελευταία χρόνια μένει στην Κυψέλη. Εργάζεται ως αρχιτέκτονας και δραστηριοποιείται σε συλλογικότητες που αφορούν το ζήτημα της στεγαστικής κρίσης και της αύξησης των ενοικίων. Είναι μέλος της Παρέμβασης και της συσπείρωσης αριστερών μηχανικών. Συμμετέχει στο Δίκτυο Νέων Εργαζομένων.


Παρασκευόπουλος Χαράλαμπος

Είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ασκεί το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα ως μέλος του Τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδος τα τελευταία έξι χρόνια. Είναι μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.


Στο 5ο δημοτικό διαμέρισμα

Αλεξάκη Αναστασία

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996 και μεγάλωσε στη γειτονιά του Αγίου Ελευθερίου στα Κάτω Πατησιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας με ενεργή συμμετοχή στα φοιτητικά κινήματα, συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές στις Νευροεπιστήμες και πλέον εργάζεται και ασχολείται με την έρευνα της διδακτορικής διατριβής της στο ΕΚΠΑ. Είναι ενεργό μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και δραστηριοποιείται σε αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες, στέκια αλληλεγγύης γειτονιών, στο φεμινιστικό-ΛΟΑΤΚΙ κίνημα, και είναι μέλος της Αναμέτρησης-ΟΝΚΑ.


Γιαννούλης Βασίλειος

Ζει, εργάζεται και διεκδικεί στην Αθήνα για ολόκληρη την ενήλική του ζωή. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον χώρο της πληροφορικής.


Κορομπίλης Ηλίας

Γεννημένος στους Αμπελόκηπους το 1994 και μεγαλωμένος στην περιοχή της Κυπριάδου, στα Άνω Πατήσια, όπου κατοικεί ακόμα.
Σπούδασε Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες στο ΕΚΠΑ και εργάζεται στον κλάδο τα τελευταία 6 χρόνια. Είναι μέλος του εργατικού σχήματος Radical I.T.
Δραστηριοποιείται στα κινήματα πόλης και γειτονιάς από τα φοιτητικά του χρόνια, μέσω της οργάνωσής του στην Αριστερά. Συμμετέχει στο κίνημα για την υπεράσπιση του πάρκου Δρακόπουλου.


Παπαναστασίου Αφροδίτη

Γεννήθηκε και κατοικεί στα Άνω Πατήσια. Εργάζεται ως νοσηλεύτρια. Από μαθήτρια και το κίνημα του 2008, τους μεγάλους αντιμνημονιακούς αγώνες και το δημοψήφισμα έως σήμερα και την προσπάθεια αντιστροφής του βέλους των κοινωνικών συσχετισμών, συμμετέχει στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.


Σταθάς Ελευθέριος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Κάτω Πατήσια, σήμερα ζει στη Λαμπρινή. Απόφοιτος του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Εργαζόμενος στον τουρισμό. Στην αριστερά και στο κίνημα από τα φοιτητικά του χρόνια, ενεργός στο κίνημα αλληλεγγύης και στα κινήματα γειτονιάς ως μέλος του Π – χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης, πολιτισμού. Δραστηριοποιείται στο κίνημα για την υπεράσπιση του πάρκου Δρακόπουλου.


Τζοβάρα Ειρήνη

Ζει στην Αθήνα από το 2009 οπότε και ξεκίνησε τις σπουδές της και συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος μέσα από τις δυνάμεις των σχημάτων της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ). Από το 2015 συμμετέχει στην Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών. Εργάστηκε ως αγροτική ιατρός στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας και είναι πλέον Ειδικευόμενη Παιδιατρικής στο ΝΠΑ «Η Αγία Σοφία» και διδακτορική φοιτήτρια στο ΕΚΠΑ. Είναι μέλος του «Π» , χώρος Κινημάτων, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, στα Κάτω Πατήσια.


Στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα

Ακριβού Βασιλική (Βάσω)

Είναι συνταξιούχος σχολική καθαρίστρια μέλος του σωματείου καθαριστών/ριών Α’βαθμειας/Β’ βαθμειας εκπαίδευσης. Γεννήθηκε στο Λαύριο και από μικρή ηλικία εντάχθηκε στο ΚΚΕ από το οποίο αποχώρησε το 1989 και εντάχθηκε στην επαναστατική αριστερά. Υπήρξε ενεργή στα κοινωνικά κινήματα της δεκαετίας ’90 και ’00 και στο αντιφασιστικό κίνημα ενάντια στην Χ. Α. Το 2014 εκλέχθηκε διαμερισματική σύμβουλος στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα. Από το 2018 είναι μέλος της Ανυπότακτης Αθήνας


Δασκάλα Χρυσαυγή

Γεννήθηκε και μένει στην Κυψέλη. Είναι γραφίστρια, ελεύθερη επαγγελματίας. Συμμετείχε ενεργά σε πολλά τοπικά κινηματικά εγχειρήματα (Αγορά της Κυψέλης, Δίκτυο αλληλεγγύης “Το μυρμήγκι”). Συμμετέχει για πολλά χρόνια στην διοργάνωση του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ της Αθήνας.


Καρακίτσος Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990.
Είναι Γεωπόνος Υποψήφιος Διδάκτωρ και κάτοικος Κυψέλης, απόφοιτος του 30ου Λυκείου Αθηνών.
Είναι μέλος του Στεκιού Αλληλεγγύης Κυψέλης “το Μυρμήγκι” από την ίδρυση του. Αγωνίζεται για την υπεράσπιση των ελεύθερων δημοσίων χώρων στην περιοχή, για την προστασία του πράσινου και της αστικής πανίδας. Για να είναι η 6η κοινότητα μια κοινότητα αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού.


Καρίμαλη Έμμυ Ιφιγένεια

Είναι πτυχιούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Γεωγραφία. Είναι Υποψήφια Διδακτόρισσα ΕΜΠ στον τομέα Πολεοδομίας Χωροταξίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με την μελέτη αναπλάσεων και εχθροπραξιών σε αστικά περιβάλλοντα. Στον ιδιωτικό τομέα έχει εργαστεί σε έργα συμμετοχικού σχεδιασμού και προγράμματα βιώσιμης ανάπτυξης δήμων και περιφερειών. Από τα φοιτητικά χρόνια συμμετέχει σε πρωτοβουλίες, σχήματα της Αριστεράς, κινήματα πόλης και είναι μέλος του πανελλαδικού σωματείου εργαζομένων στην Έρευνα (ΣΕΡΕΤΕ).


Λαυτσής-Σκρέτας Γεώργιος

Μεγάλωσε στη Σύρο. Σπούδασε στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τον Δεκέμβρη του 2008 συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις του νεολαιΐστικου κινήματος μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Το 2013 εντάχθηκε στον Σύριζα και τη ΔΕΑ. Το 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής στον νομό Κυκλάδων με την Λαϊκή Ενότητα. Από το 2018 κατοικεί στην Κυψέλη και είναι μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και του συντονιστικού της Ανυπότακτης Αθήνας.


Μάνθιος Θωμάς

Γεννήθηκε το 1991 στους Αγίους Σαράντα Αλβανίας. Πέρασε ένα μέρος των παιδικών του χρόνων στο Ρέθυμνο και ζει στην Αθήνα από το 2001. Κολωνός, Βικτώρια, Κυψέλη, Εξάρχεια …τραμπάλα στις ταράτσες ετοιμόρροπων σπιτιών. Σπούδασε σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθήνας. Εργάζεται στον κλάδο των κρατικών ενισχύσεων. Συμμετείχε στις μαθητικές κινητοποιήσεις τον Δεκέμβρη του ’08 κι έπειτα στα φοιτητικά κινήματα για την διεκδίκηση ενός δημόσιου δωρεάν και δημοκρατικού πανεπιστημίου. Υπήρξε μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για τους Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες. Είναι παρών στα κινήματα πόλης μέσω της Ανυπότακτης Αθήνας από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα.


Ντούζγος-Μούρτζος Δημήτριος

Είναι μόνιμος κάτοικος του κέντρου της Αθήνας, της Κυψέλης, των Πατησίων και της πλατείας Αμερικής τα τελευταία πέντε χρόνια. Με κινηματική δράση και συμμετοχή σε διαδικασίες από τα «κάτω» για την υπεράσπιση του δημοσίου χώρου και του περιβάλλοντος, σε μια πόλη που κυριαρχεί το τσιμέντο, τα τραπεζοκαθίσματα και τα ΙΧ. Ως μέλος της συλλογικότητας αντιλαμβάνεται πλήρως ότι οι πολίτες οφείλουν να έχουν τον πρώτο λόγο και να διεκδικούν το δημόσιο χώρο που τους αναλογεί.


Ραδαίου Γλυκερία – Αγλαΐα

Γεννήθηκε το 1996 και είναι κάτοικος Αθηνών από το 2014. Είναι απόφοιτος της σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών (ΕΜΠ), εργαζόμενη στο χώρο της ναυτιλίας, ενεργή στην αριστερά και τα κινήματα από τα φοιτητικά της χρόνια.


Σκάντζας Παναγιώτης

Είναι μόνιμος κάτοικος Κυψέλης. Φοίτησε στο 72ο Γυμνάσιο και στο 39ο Λύκειο Αθηνών και είναι τελειόφοιτος στη σχολή Μεταλλειολόγων Μηχανικών ΕΜΠ. Από μικρός, ενεπλάκη σε μαθητικά και τοπικά κινήματα, ενώ διετέλεσε και εκπρόσωπος μαθητών στη Σχολική Επιτροπή του 6ου Διαμερίσματος. Είναι ενεργός στον Φοιτητικό του Σύλλογο, μέσα από το σχήμα της Αριστερής Ενότητας, ενώ συμμετέχει και στον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας – Πειραιά. Είναι μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου της Αναμέτρησης (οργάνωσης για μια νέα κομμουνιστική αριστερά). Ασχολείται ενεργά με το Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης «Το Μυρμήγκι», εκεί που οι δεσμοί αλληλεγγύης δυναμώνουν τον αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια.


Στο 7ο δημοτικό διαμέρισμα

Αγγελή Ρωμίνα

Γεννήθηκε 3/6/1995 στην Αθήνα . Εργαζόμενη σχεδόν δέκα χρόνια στον χώρο της εστίασης και τελειόφοιτη στο Τμήμα πολιτικών επιστημών και ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Οργανωμένη στην αριστερά και μέλος της φεμινιστικής συνέλευσης 8 Μάρτη


Αυγέρη – Πεπονή Καλλιρόη – Μαρία

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1995. Ζει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Γκύζη τα τελευταία χρόνια και πλέον εργάζεται ως συντάκτρια. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο οποίο ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση, ενώ διατέλεσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου του. Έκτοτε είναι ενεργή στο τοπικό κίνημα, ενώ συμμετείχε σε δράσεις αλληλεγγύης και τοπική συλλογικότητα γειτονιάς κατά την περίοδο του κορωνοϊού. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό “Ανυπότακτη κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας”.


Κλωνιζάκης Μάρκος

Μένει στην Αθήνα, στη Νέα Φιλοθέη Αμπελοκήπων με τη σύντροφό του, την κόρη τους και το σκύλο τους. Δουλεύει ως αυτοαπασχολούμενος ψυχίατρος στην Κυψέλη. Από μικρό παιδί ήθελε να υποστηρίζει τους αδύναμους και έτσι από πρωτοετής φοιτητής έως και σήμερα συμμετέχει ενεργά στους κοινωνικούς αγώνες και στην κομμουνιστική αριστερά (παλιότερα ΝΑΡ, τώρα Αναμέτρηση). Είναι μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων της 7ης κοινότητας και της Γ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.


Λίλα Ιωάννα

Είναι 5 χρόνια Ελληνίδα – 25 χρόνια Αθηναία, μετανάστρια δεύτερης γενιάς (αλβανικής καταγωγής), μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ


Μπαλτάς Χαράλαμπος (Μπάμπης)

Γεννήθηκε στα Καμένα Βούρλα το 1968. Είναι δάσκαλος στο 35ο Δημοτικό Σχολείο Εξαρχείων και μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας “Το Σκασιαρχείο”. Συμμετέχει στο παιδικό ραδιόφωνο “Τα Θρανία της Άνοιξης” κι είναι υπεύθυνος ύλης στο διασχολικό έντυπο “Ο Κοκινολαίμης”. Αρθρογραφεί τακτικά στον ηλεκτρονικό τύπο και στο ένθετο του “Σκασιαρχείου” στην Εφημερίδα των Συντακτών. Τελευταία εκδόθηκε το βιβλίο του “Το σχολείο της Κοινότητας” (Σκασιαρχείο 2020) και πρόσφατα προβλήθηκε και η ταινία που αναφέρεται στο έργο του “Όνειρα σε ρόδες” (2022).


Νομικός Οδυσσεύς

Μεγάλωσε στο Πολύγωνο, όπου ήταν μαθητής στο 102ο Δημοτικό σχολείο. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Παρίσι. Μετάφραση στο Γαλλικό ινστιτούτο και κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου. Πέρασε τη μεταπολίτευση στρατευμένος στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς και του Ρήγα Φεραίου <<Β πανελλαδική>>. Αργότερα στο <<Ενάντια>> και το 2009 στην <<ΑΝΤΑΡΣΥΑ>> ως ανένταχτος. Πλέον είναι μέλος της Αναμέτρησης. Από το 2008 στο κίνημα ενάντια στην ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και όχι μόνο. Το 2011 συνέβαλε καθοριστικά στη συγκρότηση της Λαικής Συνέλευση Γκύζη Πολυγώνου στα πλαίσια του κινήματος των Πλατειών με πολύπλευρη κοινωνική, πολιτική, οικολογική αντιφασιστική και πολιτιστική δραστηριότητα στη γειτονιά, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο. Από το 2022 παίρνει μέρος στη συλλογικότητα «Εμείς στο Πεδίο του Άρεως» για την υπεράσπιση του άλσους και της πλατείας Πρωτομαγιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.