Κοινωνική Πολιτική

Η σημερινή κατάσταση στην πόλη της Αθήνας αναδεικνύει σημαντικά κοινωνικά και ανθρωπιστικά ζητήματα μετά από τέσσερα χρόνια της δημοτικής αρχής […]

Η σημερινή κατάσταση στην πόλη της Αθήνας αναδεικνύει σημαντικά κοινωνικά και ανθρωπιστικά ζητήματα μετά από τέσσερα χρόνια της δημοτικής αρχής του κ. Μπακογιάννη και από μία δεκαετία εφαρμογής των μνημονίων και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Απέναντι σε μία αποσπασματική επιδοματική ή προνοιακή πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στο δήμο της Αθήνας καθώς αυτή χαράζεται και υλοποιείται από και για τους χορηγούς και εξυπηρετεί την επικοινωνιακή προβολή της δημοτικής αρχής, διεκδικούμε τη διασφάλιση  σε όλες/ους/α μιας ζωής με αξιοπρέπεια. 

Θέλουμε η κοινωνική πολιτική του δήμου μας να είναι ασπίδα για όσους αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους, τη διακοπή ηλεκτροδότησης ή την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και σε γονείς που πασχίζουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις υποχρεώσεις τους.

Σε εποχές αυξανόμενης φτώχειας, η ολόπλευρη στήριξη στα ευάλωτα παιδιά και τις οικογένειες τους -ζητήματα κυριολεκτικά ζωής και θανάτου- πρέπει να είναι στο κέντρο της πολιτικής μιας δημοτικής αρχής. Ζήσαμε και ζούμε την εξέλιξη της υπόθεσης μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό και συνειδητοποιήσαμε ότι δίπλα του στάθηκε μόνο η γειτονιά και κινήματα αλληλεγγύης οι κοινωνικές δομές δήμου και της πολιτείας απούσες.

Παλεύουμε για  ένα Δήμο με αναβαθμισμένες υπηρεσίες κοινωνικής αλληλεγγύης, πρόνοιας και υγείας για κάθε κάτοικο και την άμεση διάθεση πόρων για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και πολυδιάστατου δικτύου κοινωνικής προστασίας. 

Διεκδικούμε άμεσα :

  • Ενίσχυση των δομών κοινωνικής πολιτικής με κατάλληλο και επαρκές προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. 
  • Αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων. Επέκταση τους σε κάθε γειτονιά και στελέχωση τους με ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων  Σύνδεση τους με το Εθνικό Σύστημα υγείας και κοινωνικές δομές για να ενισχύουν πραγματικά την υγεία της Κοινότητας σε επίπεδο πρόληψης και μετανοσοκομειακής φροντίδας.
  • Ουσιαστική κοινωνική πολιτική με συστηματικές δράσεις για πρόληψη και μακροχρονια υποστήριξη σε όσες/ους αντιμετωπίζουν καθημερινά ζητήματα φτώχειας, αστεγίας και έμφυλης βίας. 
  • Υποστήριξη των υπαρχόντων Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ που δραστηριοποιούνται στον Δήμο και δημιουργία νέων σε περιοχές της πόλης που δημιουργούνται γωνιές ουσιοεξάρτησης.
  • Πραγματική μέριμνα για τους ηλικιωμένους με πόρους για τα προγράμματα Βοήθειας στο Σπίτι αλλά και για τις Λέσχες Φιλίας
  • Επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση  για την σωστή λειτουργία των υπαρχόντων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών Δημιουργία νέων με την εύρεση ή διαμόρφωση νέων κατάλληλων χώρων. Άμεση αξιοποίηση όλων των χώρων που είναι επί δεκαετίες χαρακτηρισμένοι ως βρεφονηπιακοί/παιδικοί σταθμοί και παραμένουν στην αχρηστία. Στόχος  με τους δημοτικούς σταθμούς να καλύπτονται πλήρως (ποσοτικά και ποιοτικά) οι ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων στην Αθήνα χωρίς να αναγκάζονται να καταφεύγουν στη λύση των ιδιωτικών δομών  με ή χωρίς voucher.
  • Ένταξη της φροντίδας για τα αδέσποτα/άστεγα ζώα στην Κοινωνική Πολιτική του Δήμου. Αποδέσμευση του Δήμου από τη μαύρη τρύπα δημόσιου χρήματος χωρίς αντίκρισμα που έχει αποτελέσει το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. και δημιουργία δικτύου Δημοτικών Κτηνιατρείων μέσα στο Δήμο Αθηναίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.